Dat maakte de Texaanse computerbouwer gistermiddag bekend. De 2-socket PowerEdge R805 en 4-socket R905 zijn volgens de fabrikant varianten toegesneden op een gevirtualiseerde omgeving. De eerste heeft twee keer zoveel geheugencapaciteit en I/O-capaciteit als zijn 2-socket voorgangers.

Net als bij de concurrent kunnen afnemers kiezen tussen ESXi 3.5 van VMware of een variant van Citrix XenServer Embedded Express, in dit geval de Dell Express Edition. De hypervisors zijn hardwarematig ingeplugd via een SecureDigital of interne USB-aansluiting. Het 'lichte' ESXi 3.5 kost 100 dollar, terwijl de Citrix-oplossing 299 dollar schuift.

De komende weken, zo zegt de fabrikant, kunnen de virtualisatiepakketten ook verwacht worden voor de PowerEdge 2950, R900, 1950, 2900 servers, en de M600 en M605 blades.

Op storagegebied krijgt de EqualLogic-lijn vanaf nu de Site Recovery Manager van VMware meegeleverd.

Meerdere serverbouwers (naast Dell en HP bijvoorbeeld ook IBM en Fujitsu-Siemens) hebben al te kennen gegeven hypervisors mee te leveren met hun producten. De meeste plannen werden tijdens de afgelopen VMworld globaal omschreven; daarvan worden er steeds meer concreet. Bron: Techworld