Net als de nieuwe Virtual Connect moet Open Fabric Manager het managen van blades verspreid over meerdere chassis versimpelen. Het pakket biedt I/O virtualisatiemanagement voor 1.400 bladeservers. De blademanager ondersteunt ethernet en fibrechannel van onder andere Cisco, Brocade, Emulex en NetXen.

Vergeleken met Virtual Connect is Open Fabric Manager meer gebaseerd op software, en minder op hardware. Volgens senior IT specialist Cornel Heijkoop van IBM is dit omdat het beheer dan breder getrokken kan worden. "Virtual Connect en Open Fabric Manager is niet helemaal appels en appels vergelijken", zegt Heijkoop. "Open Fabric Manager moet breder geschaald worden, en ondersteund switches van verschillende partijen". De functionaliteit is echter hetzelfde: "Alles kan in één keer omgezet worden."

Open Fabric Manager zit in een iets lagere markt dan Virtual Connect, en moet per chassis 1.500 dollar kosten voor het standaardpakket. Wanneer Open Fabric Manager precies beschikbaar wordt is niet bekend. "Binnenkort wordt het in gradaties beschikbaar gemaakt", zegt Heijkoop. Bron: Techworld