SP1 Open Enterprise Server 2, dat kan draaien op de kernels van zowel Linux als NetWare, biedt verschillende nieuwe functies. Zo kunnen gebruikers vanaf nu hun data beheren via Microsoft Active Directory. Deze synchroniteit is een voortvloeisel uit het samenwerkingsverband dat Novell twee jaar geleden aanging met Microsoft. Daarnaast is de ondersteuning voor het Apple File Protocol (AFP) en Common Internet File System (CIFS) verbeterd. Synchronisatietool iFolder is toe aan versie 3.7. Service Pack 1 is verkrijgbaar als stand-alone pakket en zal later deze maand toegevoegd worden aan de Novell Open Workgroup Suite.

Ook servervirtualisatiesoftware Platespin, eerder dit jaar overgenomen door Novell, ondergaat een metamorfose: een viertal applicaties krijgt een grondige update. PlateSpin Migrate biedt de mogelijkheid om data te migreren van en naar fysieke servers, virtuele hosts en archieven. PlateSpin Protect zorgt voor een backup en eventueel herstel van het gehele systeem.

PlateSpin Recon levert data-analyses en optimaliseert processen tussen fysieke en virtuele servers. PlateSpin Orchestrate beheert de verbindingen tussen fysieke servers en opslagsystemen. Migrate, Recon en Protect zijn vanaf nu beschikbaar; Orchestrate volgt begin volgend jaar. Meer informatie is te vinden op de Platespin-website. Bron: Techworld