Veel bedrijven hebben nog geen enterprise content management systeem, zo blijkt blijkt uit onderzoek van de Association for Information and Imange Management. Maar dat is aan het veranderen. 40 procent van de organisaties hebben een enterprise content management systeem geïmplementeerd of zijn daar mee bezig. En de grootste groei zit hem in open source EMC systemen. Die worden nu gebruikt door 6 procent van de organisaties, en nog 9 procent gaat zulke technologie in de toekomst gebruiken. Een ongelooflijke 64 procent van de bedrijven zou open source technologie willen overwegen.

Het gaat dan om systemen als Alfresco en Nuxeo. Die doen het dan ook goed ondanks de recessie. Alfresco heeft vorig jaar een record omzet gedraaid en Nuxeo heeft de omzet verdubbeld ten opzichte van 2008.

Alfresco probeert het ijzer te smeden nu het heet is, en heeft een migratie service gelanceerd voor bedrijven die over willen van EMC Documentum of Microsoft. De tool is gemaakt om alle content en metadata, zoals permissies en gebruikers, over te zetten naar Alfresco ECM. De software kan zelf worden gedraaid of er kan gebruik worden gemaakt van een SaaS service.

Bron: Techworld