Compiere is een open source ERP-pakket voor bedrijven, met daarachter het bedrijf Compiere en haar partners die de implementatie en 1e lijns support kunnen leveren. In Nederland is Open Mind Consultancy de partner van Compiere.

Reinier Vis van OpenMind vertelt tegen Techworld dat Compiere Cloud geen traditionele SaaS oplossing is. “Met Compiere ben je niet afhankelijk van het werk van de aanbieder. Je kunt heel autonoom zelf je specifieke maatwerk aanleggen in je eigen installatie. Eerst wordt het geleverde cloud package overgezet naar Amazon. Dat kan in vijf minuten. Daarna bevindt de installatie van de klant zich in een eigen autonome omgeving waar die klant zelf de controle over uitoefent en die hij of zij dus helemaal naar eigen wens kan inrichten. Deze autonomie heeft bovendien als voordeel dat de klant zelf bepaalt hoe en wanneer er wordt opgewaardeerd naar nieuwe releases.”

Klanten kunnen het ERP-pakket dus helemaal invullen zoals ze dat zelf willen, inclusief code changes. Wel krijgen klanten support, service packs en toegang tot de automatische upgrade tools. Je betaalt natuurlijk naar gebruik, vertelt Vis. “Het ene bedrijf heeft genoeg aan een install van 100 GB, het andere al aan 10.” Daarbij moet er natuurlijk wel rekening mee worden gehouden dat de compiere cloud edition draait binnen de standaard pakketten van Amazon.

Volgens Vis begint Compiere steeds beter te lopen in Nederland. “We weten niet precies hoe veel bedrijven het gebruiken, omdat niet iedereen zich registreert. Veel bedrijven beginnen er gewoon zelf mee. Dat kan omdat het open source is. Dan komen wij er pas veel later achter dat een bedrijf al jaren bezig is met Compiere”

Het cloud model is volgens Vis vooral geschikt voor kleinere bedrijven. “Die willen met hun core business bezig zijn en hebben geen zin om hun eigen infrastructuur in stand te houden”, zegt hij.

Bron: Techworld