De bedrijven zijn de afgelopen achttien maanden bezig geweest om OpenSolaris en de mainframes met elkaar te integreren. David Boyes, topman en chief technology officer bij consultancy Sine Nomine die de migratie uitvoert, heeft tegen eWeek gezegd dat een lancering nabij is. Op dit moment worden volgens Boyes de laatste puntjes op de i's gezet.

"Bedrijven zijn begonnen met het vervangen van oudere Solaris apparatuur", zegt Boyes. "Sommige bedrijven stappen weer terug naar de mainframe om energie- en koelingsredenen. Al die admins hoeven niet te worden omgetraind voor een ander besturingssysteem als ze een versie van Solaris op de mainframe kunnen draaien."

Sun is de afgelopen maanden meer bezig geweest met het beschikbaar maken van hun Solaris besturingssystemen voor hardwareconcurrenten. De deals met IBM behoren tot een trend voor het bedrijf om met concurrenten in zee te gaan. Afgelopen zomer sloten IBM en Sun een pact zodat IBM support mocht gaan leveren voor Solaris op IBM x86- servers en blades. Twee weken geleden maakten Sun en Dell nog bekend Solaris aan te gaan bieden op Dell servers. Bron: Techworld