Opvallend genoeg meldt Horowitz bij zijn aanstelling en op zijn LinkedIn pagina niet dat hij de baas is van Google+, maar van Google Photos en 'Google Streams'. Daarmee bevestigt de internetgigant de eerdere opmerkingen van productdirecteur Sundar Pichai in Forbes dat het bedrijf Google+ als drie verschillende onderdelen beschouwt en niet langer als één product.

Conclusie: Google+ is niet geworden wat Google ervan hoopte, namelijk een echte bedreiging voor Facebook. Volgens TechCrunch is het personeel dat werkt voor Google+ zwaar gedemotiveerd door de tegenvallende resultaten en is het verloop groot. Toen vorig jaar topman en Google+ bedenker Vic Gundrota plots het bedrijf verliet, werkten er nog tussen de 1000 en 1200 medewerkers aan het product. Inmiddels is daar slechts de helft van over; velen zijn overgestapt naar Photos en Hangouts.

Walking dead

Sinds het vertrek van Gundrota is het akelig stil rond Google+. Nieuwe features worden in een traag tempo toegevoegd en veel laat de internetreus niet los over het sociale netwerk. Zo maakte het in oktober 2013 voor het laatst bekend hoeveel gebruikers (naar eigen zeggen 300 miljoen) de community had en was Google+ totaal afwezig op de Google I/O-conferentie van vorig jaar. Het opdelen van het netwerk zou de verschillende onderdelen losstaand succesvoller kunnen maken dan het geheel nu is.

Google+ zoals het door vele gebruikers gezien wordt: als vervallen spookstad.