De zakelijke e-reader van Plastic Logic was speciaal ontworpen voor e-mail, het lezen van documenten, kranten en e-books. Het apparaat was uitgerust met het grootste touchscreen op de e-readermarkt en had een geheugen van 8 gigabyte.

Nog voordat het in januari gepresenteerde apparaat op de markt verschijnt wordt de stekker uit het project getrokken. Volgens de fabrikant is de e-readermarkt zo radicaal veranderd dat er beter een nieuwe versie ontwikkeld kan worden dan de originele QUE ProReader op de markt te brengen.

Markt dramatisch veranderd

"We erkennen dat de markt dramatisch veranderd is, en met de vertragingen in het productieproces die we hebben ervaren is het niet langer verstandig om ons verder te concentreren op een eerste generatie elektronisch leesproduct", zegt ceo Richard Archeluta in een verklaring. Het was de bedoeling om de ProReader in het begin van het jaar op de markt te brengen.

Wel wordt er gewerkt aan een nieuwe generatie van de ProReader met een nieuw design en nieuwe functies. Wanneer de nieuwe reader in de schappen moet liggen maakt het bedrijf niet bekend.

E-reader worsteling

Er zijn meer e-readerfabrikanten die flink worstelen om het hoofd boven water te houden. De Nederlandse fabrikant iRex ging in juni failliet. De introductie van de reader van iRex in Amerika, de DR800SG, werd flink vertraagd , was te prijzig en kwam te laat om te concurreren met de Kindle. iRex maakte later een doorstart en verkoopt nu licenties op de ontwikkelde e-readertechnieken.