Op het Windows Live Solution Center zegt Microsoft dat “sommige gebruikers op Server COL107 zich niet kunnen aanmelden”. Verder zegt Microsoft: “Wij hebben momenteel geen tijdstip van resolutie, maar werken hard om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.”

Op het Hotmail Forum klagen Hotmail-abonnees al dagen over inlogproblemen. Het meest recente probleem begon vorige week al, zo blijkt uit de posts. Gebruikers blijken tijdens het inloggen meldingen te krijgen die aangeven dat er onderhoud aan de server wordt gepleegd of dat de server overbelast is. Ook een http 500-foutmelding komt soms voor.

Al eerder problemen

Microsoft zegt dat “een klein aantal gebruikers” last heeft van de storing, maar gaat niet in op hoeveel dat er precies zijn. Hotmail heeft tegenwoordig zo’n 355 miljoen actieve accounts.

Ook in juni was er een probleem met de webmaildienst. De problemen van toen lijken sterk op die van deze week. Destijds ging het om server SNT111. Microsoft noemt Hotmail “de eerste clouddienst” van het bedrijf, dat daarmee wil zeggen dat het al 15 jaar clouddiensten aanbiedt.