In Amerika is ophef ontstaan over een filmpje van GoDaddy-ceo Bob Parsons die op vakantie in Zimbabwe een olifant neerschiet. Daarna zien we tientallen dorpelingen elkaar verdringen om het dier in stukken te snijden.

De beelden roepen sterke reacties op van menigeen. De Amerikaanse dierenbescherming PETA is verbolgen en roept op tot een boycot van het hostingbedrijf.

Maar volgens de directeur is het schieten van olifanten een nobele daad, omdat de dieren de oogsten van de arme boeren vernietigen. Ook het vlees is van harte welkom. De reacties op zijn site zijn tot op het bot verdeeld. Veel mensen zijn verafschuwd door de beelden, maar anderen steunen de actie.

Bijen en pepers

Een andere organisatie, Change.org stelt dat het doden van olifanten onnodig is. Er zijn ook andere manieren om olifanten van de oogstvelden te houden, door hekken met rode pepers erop of bijenkorven op stokken. Over die alternatieve methodes is Parsons kort: 'belachelijk'.

“Als die lui van Change.org naar Zimbabwe gaan met hun bijenkorven en chilipepers, vermoed ik dat ze heel snel terugkomen met een slagtand in hun reet en pissige dorpelingen en boeren achter zich aan", aldus Parsons op zijn blog. GoDaddy is een van de grootste hostingbedrijven ter wereld.