VVI is een fusie van de online software voor opslagbeheer met de Xen hypervisor van Citrix. Het pakket is bedoeld voor x86 productie-omgevingen. Daarmee, zo beweert Symantec, komen Veritas-functionaliteiten beschikbaar voor gevirtualiseerde omgevingen die het voorheen alleen voor fysieke omgevingen bood.

Als voorbeelden noemt Symantec functies als SAN-multipathing, mirroring voor heterogene arrays en direct beheer van opslag van blocks van een virtuele gastservers. Verder kunnen gebruikers bootimages delen tussen meerdere virtuele servers. Symantec claimt ook dat de benutting van opslag verhoogd wordt met een versimpeling van het toewijzingssysteem.

Voor het beheer wordt gebruik gemaakt van de Veritas-console, waarmee ook de VM's kunnen worden aangestuurd. Voor snapshots wordt de Volume Shadow Copy-dienst in Windows door Xen, en dus ook door VVI, ondersteund.

Opslagbeheerder Veritas werd in 2005 voor een enorm bedrag (13,5 miljard dollar) overgenomen door Symantec. De integratie van Veritasproducten is sindsdien echter niet vlekkeloos verlopen, en op veel punten heeft Symantec moeite om aan te klampen bij concurrenten als EMC en NetApp. Eerder deze week werd een upgrade aangekondigd van NetBackup, waarbij het alsnog functionaliteiten ging leveren die de concurrentie al ruimte tijd langer bood. Met VVI hoopt het bedrijf een primeur in handen te hebben.

Symantec Nederland kon nog niets zeggen over de prijsstelling in Europa. In de VS wordt het 4600 dollar per server (2 sockets). Bron: Techworld