CommandCentral is een softwareverzameling die Symantec in handen kreeg toen het bedrijf storagespecialist Veritas overnam. Met de update is het pakket anderhalf jaar na het verschijnen van de vorige versie toe aan 5.1, zo maakt Symantec bekend. CommandCentral draait op Windows, Linux, AIX, Solaris en HP-UX.

De beheersoftware schippert tussen de verschillende storagelagen die beschikbaar zijn in een omgeving, zodat overgebleven ruimte ook daadwerkelijk benut wordt. Het gaat daarbij om zowel fysieke als gevirtualiseerde opslag.

Naast de gebruikelijke algemene verbeteringen op de bestaande modules, introduceert versie 5.1 een nieuwe op policies gebaseerde module voor het storagebeheer. De Storage Change Manager moet beheerders in staat stellen om in te schatten welke effecten een herverdeling van de opslagruimte kan hebben op verschillende applicaties. Het moet daarnaast de mogelijkheid bieden om beheerders van de verschillende infrastructuren binnen een enkele omgeving te laten samenwerken, mochten er problemen opduiken.

CommandCentral is bedoeld voor grote omgevingen, getuige ook het prijskaartje. Het is nog niet bekend wanneer versie 5.1 hier beschikbaar komt en tegen welke prijs, maar in Amerika kost de software 20.000 dollar. Bron: Techworld