De toezichthouder heeft de ontwikkelingen van VoIP vier jaar lang aangezien, maar heeft nu besloten dat de technologie dusdanig volwassen is, dat het speelkwartier voorbij is en VoIP zich moet conformeren aan de regulering op de vaste telefoonmarkt. Anno 2008 maakt 1 op de 3 Nederlandse consumenten gebruik van internettelefonie.

De telecomwaakhond heeft de nieuwe VoIP-regels vastgelegd in de 'Standpuntnotitie VoIP' (pdf) die vandaag naar de alle marktpartijen is gestuurd. De regulering geldt voor aanbieders van bellen via IP vanaf een Nederlands nummer, aldus de woordvoerster van de OPTA.

VoIP-diensten als Skype en de meeste andere pc-tot-pc beldiensten vallen hier buiten. Interne bedrijfsnetwerken en gebruik van IP op de hoofdnetten van de operators vallen ook niet onder dit nieuwe reguleringsregime.

Gelijke monniken, gelijke kappen

De meeste vormen van VoIP voor consumenten vallen echter gewoon onder de wettelijke criteria voor vaste telefonie, stelt OPTA. De organisatie houdt dan ook aanbieders van deze IP-telefonie diensten aan de verplichtingen die ook gelden voor aanbieders van vaste telefonie, zoals het aanbieden van nummerportabiliteit, het bellen naar 112 en het bellen van en naar het buitenland.

Uitzonderingen communiceren

Toch kan het zijn dat door de onderliggende VoIP-technologie anders of minder goed functioneert dan vaste telefonie over PSTN. Zo kan er kwaliteitsverlies optreden zoals echo's of latentie. Randapparatuur zoals fax- en pinapparaten of alarmmelders functioneren bij sommige aanbieders ook niet of slecht.

In die gevallen eist de toezichthouder dat de consument daar vooraf duidelijk van op de hoogte wordt gesteld, zo waarschuwt OPTA. De organisatie gaat niet proactief op zoek naar VoIP-aanbieders die hun zaakjes niet op orde hebben. De organisatie zal alleen reageren op concrete klachten die via Consuwijzer binnenkomen, bevestigt een woordvoerster.