Brocade zette zichzelf vorige week te koop. De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal heeft anonieme bronnen die de verkoop uit de doeken doen. Daarbij is Oracle genoemd als geïnteresseerde partij. Brocade zelf heeft officieel niets van zich laten horen.

Aandeelhouders

Oracle is volgens de eigen ceo niet geïnteresseerd. De koopgrage Ellison antwoordde tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersbijeenkomst ontkennend op de vraag of hij geïnteresseerd zou zijn in Brocade. Inmiddels wordt ook IBM genoemd als mogelijke koper. Die ict-reus had eerder ook al interesse in Sun.

Ook HP is al genoemd als mogelijke koper. De computerproducent zou daarmee het portfolio van zijn netwerkdivisie Procurve willen aanvullen met zwaardere producten. Oracle zou met Brocade de relatief lichte netwerktak van Sun Microsystems, die wordt overgenomen door Oracle, versterken.

Consolidatie en concurrentie

Brocade heeft in toenemende mate concurrentie van grote ict-leveranciers als Cisco en HP. Het heeft eerder al netwerkleverancier Foundry gekocht om uit te breiden van storage area networks (san's) naar enterprise-netwerken. IBM is één van de partners van Brocade, waarmee onlangs nog de banden zijn aangehaald.