Oracle Business Intelligence Standard Edition One is geschikt voor gebruik met vijf tot vijftig werknemers, stelt het softwarebedrijf. De prijs per gebruiker bedraagt duizend dollar.

De nieuwe suite biedt onder meer interactieve dashboards, voorgedefinieerde rapportages, etl-technologie (extraheren, transformeren en laden), ad hoc query en analyses.

Bedrijven kunnen desgewenst na verloop van tijd upgraden naar een enterprise versie van de bi-software van Oracle. "De software biedt kleine en middelgrote organisaties een degelijke infrastructuur voor hun directe bi-behoeften", prijst Paul Rodwick van Oracle de suite aan. "Tegelijkertijd is het makkelijk schaalbaar."

Oracle citeert in een persbericht met instemming analist Dan Vesset van marktonderzoeker IDC. Hij meent dat bi niet langer exclusief is voorbehouden aan grote bedrijven. "Kleine en middelgrote organisaties maken vaker gebruik van bi om efficiënter te werk te gaan bij het verkopen aan en ondersteunen van hun klanten." Bron: Techworld