Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat het Primavera Systems overneemt, volgens marktanalist Forrester een marktleider op het gebied van tools voor PPM. Concurrenten van Primavera zijn onder andere HP, CA en Compuware.

PPM is een methodologie om een serie projecten te beheren, waarbij gebruik wordt gemaakt van vaste eigenschappen van de projecten. De software van Primavera is dan ook gericht op het analyseren van mogelijke risico's en kosten die kleven aan opeenvolgende, grote projecten. In het productenportfolio van Primavera zitten pakketten als Evolve en ProSight.

Oracle zelf levert al PPM-software, maar krijgt met de nieuwe aankoop technologie in handen die volgens Forrester moet worden gezien "als industriestandaard in de arena van projectmanagement", aldus analist Ray Wang van de marktvorser tegenover de nieuwsdienst van IDG.

Hoeveel Oracle op tafel legt voor Primavera is niet bekend gemaakt. De PPM-aanbieder zal bij het sluiten van de deal verder gaan als aparte divisie van de databasereus. Pikant detail is dat Primavera partnerbanden had met de grootste concurrent van Oracle, SAP. Wat daarmee gebeurt is nog onduidelijk.

Het bedrijf van Larry Ellison is de afgelopen jaren flink op het overnamepad. Dit jaar zijn onder andere al BEA, Captovation en ClearApp door Oracle gekocht. Bron: Techworld