Uit de rechtszaak tussen HP en Oracle komen steeds meer nieuwe details naar boven. Oracle, die nu bij hoog en bij laag volhoudt blij te zijn met de processors, servers en storagesystemen van Sun, wilde er ten tijde van de overname niet aan.

Vlak voor de acquisitie deed het een poging om HP te betrekken in de deal: Oracle zou de softwaretak kopen, HP de hardwaretak, zo stelde Oracle voor. Maar HP weigerde, zo vertelt Oracle-chef Safra Katz in de rechtszaal.

Van partners tot zure vijanden

Doordat Sun in zijn geheel naar Oracle ging, werd Oracle in één klap een geduchte concurrent van HP. Het duurde dan ook niet lang, 3 maanden, voordat Oracle aankondigde het Itanium-platform van HP niet langer te ondersteunen. Itanium is een high-end architectuuur van Intel die nooit breed is aangeslagen, maar omarmd door HP.

HP was furieus en klaagde Oracle aan wegens contractbreuk. De zitting is al weken bezig. Sindsdien rollen de beide bedrijven vechtend over straat. Als klap op de vuurpijl sprong HP ceo Mark Hurd, nadat hij weg moest bij HP om een affaire met externe consultant en ex-pornoster Jodie Fisher, aan boord bij Oracle.