Orange moet van de Franse staat, grootaandeelhouder in het telecombedrijf, snel groeien in Europa. Volgens Stephane Richard, de CEO van Orange, zijn er “verschillende opties maar nog geen concrete plannen.” Dat meldt Le Journal di Dimanche. In ieder geval lonkt Orange naar Deutsche Telekom. Beide bedrijven werken al samen in het Verenigd Koninkrijk.

De andere optie is KPN, dat aanwezig is in Nederland, België en Duitsland. Orange heeft in geen van deze drie landen voet aan de grond. Het Franse telecombedrijf zegt de situatie rond KPN “nauwlettend in de gaten te houden”. CEO Richard heeft naar verluidt al een gesprek gehad met Carlos Slim, miljardair en eigenaar van de groep bedrijven rond América Móvil.

Aan vooravond van grote consolidatie in Europa

Orange heeft haast omdat er een grote consolidatieslag op het punt staat te beginnen in Europa. Daarbij knipoogt AT&T naar Vodafone en koopt Telefónica kleinere spelers op.

KPN zit in een impasse nadat grootaandeelhouder América Móvil heeft gezegd voorlopig af te zien van een bod op alle resterende aandelen. Verder verkoopt KPN de Duitse mobiele telecomtak E-Plus aan Telefónica.