Dat heeft het agentschap geschreven in een brief die is verstuurd naar vertegenwoordigers van de computerindustrie, zo meldt Cnet. EPA deelt al zogeheten Energy Stars uit voor zaken als koelkasten, lampen en dvd-spelers.

De komende maanden gaat EPA onderzoeken of de introductie van een keurmerk voor servers zin heeft. De overheidsinstelling kijkt daarbij onder meer naar de beschikbaarheid van energiezuinige servers en de mogelijkheid om op elektriciteit te besparen.

De belangstelling voor zuinige servers zal ongetwijfeld groot zijn. Een recent rapport van Gartner wees uit dat de komst van nieuwe serverapparatuur ervoor zorgt dat de helft van de datacenters in 2008 onvoldoende energie- en koelcapaciteit heeft. Ook zijn datacenters steeds meer geld kwijt aan energiekosten.

Om te voldoen aan de vraag naar energiezuinige servers richten chipmakers als AMD en Intel zich nu meer op het bouwen van chips met meerdere kernen in plaats van processors met een hogere kloksnelheid (en een dito energieconsumptie). Sun, IBM en Dell hebben zuinigere servers ontwikkeld. Bron: Techworld