Dat schrijft de New York Times op basis van bronnen binnen beide bedrijven, al proberen beide partijen de onderhandelingen stil te houden. Volgens de Amerikaanse krant heeft Big Blue al een verlaagd bod bedongen (van 10 dollar naar 9,50 dollar). Als 'tegenprestatie' daarvoor is IBM nu beperkt in diens mogelijkheden om de deal toch af te breken.

Serverklanten kopen

Sinds de eerste serieuze seinen binnenkwamen dat Sun een doelwit is voor IBM, wordt flink gespeculeerd over waarom de serverbouwer de andere wil overnemen. De vice-president van IBM's bladeserverdivisie heeft in ieder geval al aangegeven dat het ze te doen is om de hardwareklanten van Sun Microsystems.

Door het nieuwe, verlaagde bod komt het uiteindelijke aankoopbedrag uit op een kleine 7 miljard dollar. Dat is een meerwaarde van 100 procent vergeleken met de beurswaarde van Sun.

Nieuwe grootmacht

Mocht dat bedrijf het bod accepteren, dan is het nog geen gelopen race. Mededingingsautoriteiten moeten nog hun fiat geven. Met een overname zou IBM de servermarkt voor 45 procent in handen hebben, zo berekent IDC. Dat is groter dan de marktaandelen van Dell en HP bij elkaar opgeteld.

Bron: Techworld