Palm IIIc gaat het apparaat heten, zo meldt Cnet. De introductie van de Palm met kleurenscherm wordt gezien als een mijlpaal voor het bedrijf. In februari is ook de beursgang van Palm Computing gepland, nog zo'n mijlpaal.

Met een marktaandeel van 75 procent is Palm heerser op de PDA-markt (Personal Digital Assistant). Grootste concurrenten zijn Handspring, een jong bedrijf opgezet door de uitvinders van het Palm OS, en diverse bedrijven die handcomputers gebaseerd op Windows CE aanbieden.

Analisten zien het toevoegen van kleur als een logische stap. Het Palm OS ondersteunt al sinds oktober kleurenschermpjes. "Ze voeren het nu waarschijnlijk in omdat iedereen zegt dat het moet," zei analist Ken Dulaney van de Gartner Group tegen Cnet. "Mensen denken nu dat Palm hersendood is omdat ze geen kleuren bieden."

3Com, moederconcern van Palm Computing, presenteerde dinsdag betere resultaten dan verwacht over het tweede kwartaal van haar boekjaar. Het netwerkbedrijf boekte een winst van 130,9 miljoen dollar, zonder eenmalige inkomsten. De totale nettowinst bedroeg 177,3 miljoen dollar.

De omzet over het kwartaal bedroeg 1,48 miljard dollar, dat is 4 procent minder dan de 1,54 miljard dollar in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De Palm-divisie, die dus in februari verzelfstandigd wordt, boekte prima resultaten. De omzet steeg met 50 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Financieel topman Chris Paisley kondigde na de presentatie van de resultaten aan dat hij 3Com deze zomer zal verlaten. Paisley werkt al 15 jaar voor 3Com, een vervanger is nog niet aangewezen.