De nieuwe Treo draait op Palm OS en volgt op de recent geïntroduceerde Treo 750v, die voorzien is van Windows Mobile 5.0.

Volgens Palm is de Treo 80 'een aantrekkelijke oplossing voor de zakelijke omgeving'. Zo beschikt het apparaat over een qwerty-toetsenbord, ingebouwde software om e-mail, taken en contacten te synchroniseren en een verbeterde browser.

Ook is de Treo voorzien van wat Palm noemt 'Documents to go'. Met deze functie kunnen gebruikers Word- en Excel-documenten bewerken. Pdf- en Powerpoint-bestanden kunnen alleen worden bekeken.

De nieuwe smartphone kan overweg met gsm-, gprs- en edge-signalen en is standaard voorzien van 64 MB werkgeheugen. Speciaal voor zakelijke gebruikers is de handheld bovendien voorzien van de mogelijkheid om een telefoongesprek te weigeren met een sms-bericht met daarin nadere toelichting, zoals 'Zit in vergadering'.

De Treo 680 kost 429 euro en is onder meer verkrijgbaar via de webshop van Palm. Opvallend is dat het apparaatje bij onze oosterburen nog geen 400 euro kost. In de Verenigde Staten gaat de smartphone (unlocked en wel) omgerekend voor zo'n 285 euro over de toonbank. Bron: Techworld