De smartphone met multi-touch scherm wordt verkocht in Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland en Spanje, kondigde Palm aan. In Spanje wordt de Pre op de markt gebracht door Movistar, in de overige landen zet 02 (Telefónica) de telefoon in de markt.

De Pre wordt sinds 6 juni verkocht in de Verenigde Staten. Provider Sprint verkoopt de smartphone voor 300 dollar, de telefoon is ook verkrijgbaar met een tweejarig contract en 100 dollar korting. Verwacht wordt dat de prijzen in Europa anders zullen uitpakken omdat providers de prijzen van telefoontoestellen vaak doorrekenen in de abonnementskosten.

Concurrent van de iPhone

De Pre wordt gezien als een serieuze concurrent voor de iPhone. Volgens sommige testers is het gebruiksgemak groter dan dat van de iPhone. Het is nog onbekend of en door welke aanbieder de Pre in Nederland verkocht gaat worden.

De Palm Pre was wel al kort te zien op de site van Hi. Dit betekende volgens de KPN-dochter echter niet dat het die smartphone gaat verkopen in Nederland.

Woordvoerder Steve Hufton van KPN zei toen tegen Webwereld uit dat het om een fout gaat. "Het is nog niet eens bekend wanneer de Palm Pre in Nederland komt." Laat staan dat al duidelijk is op welke wijze en via welke telecomleverancier of leveranciers, vertelde de woordvoerder. Hij noemt de Pre wel een interessant toestel, net als de iPhone.