Versie 1.1 van het Palm Pre webOS bevat een stuk software waardoor de smartphone weer kan syncen met iTunes. Een blogpost over de update eindigt met de zin: "Oh, one more thing: Palm webOS 1.1 schakelt Palm media sync opnieuw in. Dat klopt - je hebt opnieuw naadloze toegang tot je muziek, foto's en video's in de huidige versie van iTunes (8.2.1)."

Toen de Pre uitkwam was het in eerste instantie mogelijk om de telefoon te laten werken met iTunes. Daarna waarschuwde Apple Pre-gebruikers al dat dit niet lang zou duren: "Apple maakt hardware en software om naadloze integratie van de iPhone en iPod met iTunes, de iTunes Store en tienduizenden apps in de App Store te garanderen", verklaarde het Apple. "Apple is er van op de hoogte dat er sommige partijen zijn die claimen dat hun digitale mediaspelers kunnen syncen met Apple-software."

'Pre syncen is bug'

Vorige week blokkeerde Apple de toegang van de Pre tot het mediaprogramma. Bij de nieuwe versie voor iTunes (8.2.1) stond dat de update een aantal "belangrijke bugs" verhelpt en een probleem oplost "met de verificatie van Apple-apparaten", zo staat in de releasetoelichting. Palm liet eerder weten dat de rigide houding van Apple om alleen syncen met iPods en iPhones toe te staan de klanten van Apple schaadt die vertrouwen op de software van het bedrijf om hun digitale muziekcollecties te beheren.

"Palm gelooft dat openheid en interoperabiliteit een betere gebruikservaring bieden door gebruikers de vrijheid te geven de content die zij in hun bezit hebben te gebruiken, zonder tussenkomst van van apparaten en diensten", laat Palm weten aan persbureau Bloomberg.