Door de schikking kan Papermaster op 24 april zijn werk starten als baas van de afdeling die iPhones en iPods ontwikkelt, meldde Apple dinsdag in een persbericht. Details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Rechter

De ex-IBM'er Papermaster moest eind vorig jaar van de rechter met onmiddellijke ingang zijn nieuwe functie bij Apple neerleggen. Aanleiding was een concurrentiebeding in zijn contract waarin stond dat Papermaster niet voor een concurrent van IBM mocht gaan werken. Papermaster en Apple zagen beiden bedrijven niet als elkaars rivalen.

Maar daar was de rechter het niet mee eens. Volgens de rechter zou Papermaster door te werken bij Apple 'onherstelbare schade' kunnen aanrichten bij IBM. IBM klaagde de overloper aan, omdat hij mogelijk gevoelige informatie zou kunnen doorspelen.

Chipconcurrenten

Apple claimde vervolgens dat de ex-medewerker van IBM gewoon aan de slag kon gaan omdat Apple geen directe concurrent vormt van Big Blue. De rechter zag dat anders. Door de aankoop in april dit jaar van P.A. Semi, een kleine chipproducent, zijn Apple en IBM wel degelijk concurrenten van elkaar op dit chipgebied. Papermaster spande zelf ook een rechtszaak aan tegen IBM.

Als hoofd voor hardware-ontwikkeling rapporteert Papermaster rechtstreeks aan Apple-baas Steve Jobs, die wegens gezondheidsproblemen tijdelijk zijn functie heeft neergelegd.