Parallels Server is de langverwachte tegenhanger van Parallels Workstation. De divisie is zo succesvol dat SWsoft binnenkort zijn naam gaat veranderen naar die van hun vlaggenschip.

Parallels, dat vooral groot is op het gebied van Mac desktopvirtualisatie, is spaarzaam met details over de servervariant. Afgelopen juni lichtte het bedrijf een tipje van de sluier op met een vroege Alpha voor de Mac, en een lijstje met eigenschappen. Zo zullen de API's open zijn, komt een bijbehorende SDK beschikbaar, maakt het gebruik van binaire en web-based beheertools en heeft het bedrijf de virtuele Symmetric Multi-Processing extra aandacht gegeven. Verder is het pakket compatibel met de beheerconsole voor Virtuozzo.

Iets recenter bracht het blog Virtualization.info het nieuws dat Parallels Server een type-2 hypervisor wordt, en geen type-1, zoals eerst werd verondersteld. Het product moet dan ook waarschijnlijk gaan concurreren met VMware's Server- en Fusionpakketten. De releasedatum is nog niet bekend. Bron: Techworld