Lenovo begint pas met het verkoopproces op de dag dat Windows 10 als gratis update verschijnt voor de groep Windows 7 en 8.x-gebruikers. Op die voor Microsoft belangrijke dag, 29 juli, kunnen klanten bij Lenovo terecht voor het plaatsen van hun bestelling. Het verschepen van die apparaten begint dan pas ergens medio augustus, zo bevestigt het bedrijf tegenover Windows Central.

Gelijktijdig Windows-feestje blijft uit

Zo wordt langzaam duidelijk dat van een grote gelijktijdige 'lancering' geen sprake is. Een groot Windows-feestje lijkt onmogelijk omdat de fabrikanten de RTM-versie pas bijzonder kort voor de 29e ontvingen. Het gratis updaten zal de eerste dagen stap voor stap gebeuren, en geen enkele fabrikant heeft op 29 juli Windows 10-machines klaarliggen in de winkel.

De verwarring daaromtrent was groot afgelopen week. Zo levert Dell pas op z'n vroegst vanaf de 30e aan klanten die een online bestelling hebben geplaatst. In het geval van HP kun je al via de eigen website bestellen, en mits je in de VS woont, heb je het apparaat dan op de 29ste binnen. Een select aantal retailers ontvangen de Windows 10-pc's van HP vanaf 2 augustus.

Lenovo heeft wel reeds onderstaande leidraad gepubliceerd en stuurt voor een soepele overgang specifieke Windows-10 drivers naar Lenovo-gebruikers die meedoen aan het Insider-programma van Microsoft:

Starting to use Windows 10