Het project is gestart om een machine een vaardigheid te leren die veel finesse en precisie vereist - een vaardigheid die gebruikt kan worden in heel andere machinale toepassingen. Daarom heeft de Europese Unie 2,5 miljoen euro in het project gestoken.

"Een mens die pizza leert maken gebruikt daarbij de feedback van de handen", vertelde roboticaprofessor Nikolaus Correll eerder dit jaar aan Scientific American. "Je zou het deeg pakken en eraan trekken en proberen." Een machine trekt aan het deeg en registreert wanneer het misgaat met een visuele tracker en de uitdaging zit in het ontwikkelen van een model dat daarop anticipeert en het deeg met beleid weet te rollen en draaien.

Het framework RODYMAN richt zich op driedimensionale perceptie, dynamische manipulatie en een model dat realtime reageert op handelingen en effecten, zo leggen de robotici uit op hun onderzoekssite. Tot nu toe kan de robot alleen ingrediënten op een bodem plaatsen, het kneden en opgooien van pizzadeeg zorgt nog steeds voor gescheurde exemplaren, zo meldt ExtremeTech.