Het gaat om de NetArchiver die de Archive Appliance en beheersoftware van Plasmon combineert met de RAID-technologieën van NetApp. De gecombineerde oplossing is volgens de leverancier in staat om de verschillende dataklassen te herkennen en daar ook verschillende opslagstrategieën op los te laten.

Zo zijn kritische data direct beschikbaar te stellen via RAID-opslag terwijl een kopie van de gegevens wordt weggeschreven naar UDO-drives die offline zijn te nemen. Aan de hand van policies kan worden ingesteld dat gegevens automatisch worden verplaatst tussen RAID en de Archiving Appliance. De NetArchiver kan zowel van Fibre Channel als van iSCSI gebruikmaken.

Samenwerking

De samenwerking tussen Plasmon en NetApp is slechts een kleine twee weken geleden aangekondigd met als belofte ‘volledig geïntegreerde archiveringsoplossingen’ op de markt te brengen. In de persverklaring die toen werd gepubliceerd, hield Plasmon de deur open voor concurrenten van NetApp. Mogelijk dat de archiveringsspecialist dus nog toenadering gaat zoeken tot EMC, HP of IBM.

Plasmon had overigens al eerder een RAID-productlijn op de markt na de overname van het Ierse Raidtec in 2004. Deze productlijn ging echter ten onder tijdens een reorganisatie.

Bron: Techworld