Volgens de leverancier van storagesystemen kunnen met Archive File Manager de back-up processen geoptimaliseerd worden. Bovendien kan met AFM ‘aanzienlijk’ bespaard worden op opslagkosten, stelt Plasmon. Het nieuwe programma is leverbaar in een standard en expanded uitvoering. De standard versie is bedoeld voor klanten die al weten welke data moeten worden gearchiveerd. De andere versie is uitgerust met extra functies voor het identificeren en classificeren van statische data en diverse rapportages.

Archive File Manager verzamelt automatisch alle belangrijke informatie over het gebruik van opslagsystemen. Zowel wat betreft de beschikbare capaciteit, als het operationele gebruik van alle opgeslagen data. Omdat de software ook alle statische data detecteert, kan informatie op basis van interne of externe richtlijnen gemigreerd of gekopieerd worden naar goedkopere opslagmedia. Doordat alleen belangrijke informatie wordt opgeslagen, wordt bespaard op de primaire opslagcapaciteit, stelt Plasmon.

Bovendien elimineert Archive File Manager de onnodige back-up van veel statische data. De nieuwe software is volgens de leverancier eenvoudig in bestaande infrastructuren te implementeren en te integreren met andere applicaties. File Manager biedt een lange termijn compliant WORM-archief, dat tevens te gebruiken is als een tweede kopie bij calamiteiten. Het programma heeft een wizard-gestuurde gebruikersinterface voor de initiële configuratie, het onderhoud, de monitoring en administratiefuncties. Via een webgebaseerde Windows-console is de Archive File Manager ook op afstand te beheren.

Bron: Techworld