Agenten in Miami melden onder valse naam via de app Waze dat zij ergens op lokatie staan, maar dat is vals. Daarmee willen ze protesteren bij Google tegen de feature in de app die het mogelijk maakt voor Wazegebruikers om te melden dat ergens politie staat. Voor Wazegebruikers erg handig, want zo kunnen ze elkaar waarschuwen dat er ergens mogelijk een verkeerscontrole is. Maar agenten zijn woedend.

Bang voor 'cop killers'

De politie is het vooral bang dat onverlaten die het op de politie hebben gemunt, zo makkelijk achter de verblijfplaats van agenten kunnen komen. Zeker nadat in begin dit jaar twee agenten werden neergeschoten in New York is de politie erg huiverig voor meer 'cop killers'. Google weigert tot nu toe de feature uit Waze te halen.

Honderden agenten in Miami hebben nu de app gedownload en geven valse informatie door. Overigens wordt de actie niet door elke sherrif ondersteund. "Als een gek het gemunt heeft op een politieagent, heeft hij Waze niet nodig om dat te doen", zegt county sheriff Scot Israel tegen NBC Miami.