Anders dan de media gisteren deden suggereren, is Google Glass nog springlevend, verzekert het bedrijf uit Mountain View. Inderdaad, sommige developers haken af, Glass-fanaat Sergey Brin is gestopt met het dragen van zijn bril en er is nog steeds geen lanceerdatum, maar dat laat niet onverlet dat Google 100% effort in de slimme bril steekt, aldus een woordvoerder.

"We zijn nog steeds net zo toegewijd aan Glass als eerder", vertelt een woordvoerder aan zustersite Computerworld.com. Het bedrijf is de focus helemaal niet verloren. "We zijn juist enorm tevreden op dit moment."

Google merkt op dat juist maandag de honderdste app voor Glass verscheen, iets dat "aantoont dat er momentum is en waar we heel erg tevreden over zijn". Een officieel lanceermoment, dat eerst eind 2013 gepland stond en later in "ergens in 2014" veranderde, is nu aangepast naar "we brengen Glass uit wanneer het klaar is". Wanneer dat is, kon de woordvoerder niet zeggen.

Waar is het inspirerende verhaal?

Computerworld journaliste Sharon Gaudin merkt op dat ondanks de strijdlustige woorden van Google het bedrijf afgelopen maanden juist heel weinig over Glass heeft losgelaten. Zo werd het project nauwelijks genoemd op de laatste I/O-ontwikkelaarsconventie.

Analist Patrick Moorhead vindt het niet vreemd dat ontwikkelaars hun interesse lijken te hebben verloren. "Door nauwelijks over Glass te spreken, geven ze richting gebruikers en developers het signaal af dat ze het apparaat zelf niet ondersteunen en zo wordt het een self-fulfilling prophecy. Iedereen die ecosystemen bouwt weet dat ontwikkelaars moeten kunnen vertrouwen op een constante stroom communicatie, ook al zijn dat vervelende berichten. Google moet dit probleem snel aanpakken, anders sterft Glass een vervelende dood."