In februari leidde het installeren van de Servicing Stack Update (SSU) bij sommige gebruikers tot eindeloze herstartsessies. Deze update moet worden uitgevoerd voordat Vista SP1 kon worden geïnstalleerd.

Soepel verloop

Volgens Microsoft zou deze fout nu zijn hersteld. De automatische distributie van de voorbereidende update wordt dan ook voortgezet. Gebruikers die de SSU al met succes hebben geïnstalleerd hoeven dit niet nogmaals te doen. Ook gebruikers die SP1 niet via Windows Update hebben gekregen, hoeven de SSU niet te installeren.

Met de nieuwe code zal het installeren van de SSU soepel verlopen, belooft de softwaregigant op de Product Update Team Blog. Door aanpassing van de installeersoftware zal de patch worden geïnstalleerd voordat de SSU wordt gedownload.

Vista als Edsel

De patch is vanaf vandaag beschikbaar, maar het zal nog even duren voordat deze in Windows Update wordt aangeboden. Volgens een commentaar op Networkworld is het allemaal te laat, omdat de reputatie van Vista naar de maan is. Het besturingssysteem wordt vergeleken met de Edsel: de beroemde mislukking uit de Amerikaanse automobielhistorie. Bron: Techworld