De dochter van Deutsche Telecom wist in ons land 120.000 gebruikers aan te sluiten. Zo'n 80 procent gebruikt de toegang op de mobiel en slechts 20 procent in een laptop. Naar verwachting zal dit aantal nog flink gaan toenemen.

"Het is moeilijk om uit te leggen wat je aan mobiel internet hebt, totdat je het ervaart en niet meer zonder wil", zegt Pim van der Feltz, Marketing Directeur T-Mobile Netherlands op een bijeenkomst voor de pers. Hij herinnert zich nog dat tijdens een actie 1600 klanten gebeld werden. Niet meer dan twee besloten zich in te schrijven op Web-n-Walk.

Van der Feltz wijst er fijntjes op dat zijn onderneming de enige is die daadwerkelijk onbeperkt, open internet zonder restricities aanbiedt. Zo beweert hij dat KPN extra geld rekent als mensen meer dan twee keer het gemiddelde verbruik verstoken.

Maar hij rekent niet op een prijzenslag in de markt. "Goedkoper kan momenteel niet, of Nokia moet gratis HSDPA apparatuur leveren", betoogt van der Feltz. Zijn bedrijf investeert fors in de kwaliteit van het netwerk. Ook stelt hij vast dat klanten in onderzoek hebben aangegeven 9,50 voor onbeperkt internet over te hebben.