Bij de One S zou de keramische kast makkelijk beschadigen. Onder meer zouden er snel schilfers afkomen en butsen ontstaan. De Duitse website Androidpit heeft om opheldering gevraagd bij HTC en die erkent het probleem. HTC zegt eraan te werken en dat vanaf nu toestellen er geen last meer van zullen hebben. Klanten in Duitsland, waar de meeste klachten vandaan komen, mogen hun toestel inruilen als dit euvel zich voordoet.

Problemen met Tegra 3

De problemen met de gameplay en audio zouden zich vooral voordoen bij het spelen van spellen die niet zijn gemaakt om om te gaan met de Tegra 3-chipset, zo schrijft Androidpit.com. De site had een conferencecall met zowel HTC als Nvidia, dat de Tegra-chipset maakt. Daaruit kwam naar voren dat sommige Androidspellen “problemen kennen met geluidseffecten wanneer die hard worden afgespeeld".

HTC erkent problemen

Beide problemen zijn inmiddels ook door HTC erkend, zij het dat de leverancier spreekt over problemen bij “sommige" toestellen. Het bedrijf belooft klanten die ermee te maken hebben een gratis inruil voor een nieuw toestel. De problemen hebben zich tot nu toe vooral in Duitsland voorgedaan waar de toestellen al vroeg in de markt zijn gezet.

Verder zou in een benchmark de dualcore One S op sommige vlakken betere prestaties leveren dan de quadcore One X, meldt Androidpit, maar geeft daarover geen verdere bijzonderheden.