De lancering van Small Business Server 2003 R2 vindt nu pas eind september of begin oktober plaats, meldt Microsoft. Eerder deze maand hintte de fabrikant nog dat de software 'midden augustus' beschikbaar zou zijn.

De problemen begonnen in juli, toen bleek dat delen van de code in SBS 2003 R2 nog niet waren afgerond. De R2-versie, die reeds verspreid was onder diverse hardwarefabrikanten en distributeurs, werd daarop met onmiddellijke ingang terugtrokken.

Begin augustus leken de problemen opgelost met een patch, maar inmiddels is dus bekend dat de software nog steeds fouten bevat.

Nieuwe mogelijkheden

Small Business Server 2003 R2 bundelt het Windows 2003-besturingsysteem met de Sharepoint-portal, Exchange Server-groupware en Outlook. Bedrijven met maximaal honderd mensen in dienst mogen veel verbeteringen verwachten, stelt Microsoft.

De maximale grootte van de mailbox is van 16 naar 75 GB verhoogd, net als in het nieuwste service pack voor Exchange. Daarnaast zijn de client access license (cal)-rechten zo aangepast dat gebruikers vrij toegang hebben tot software op Exchange- en SQL-servers.

Ook nieuw is Green Check, een technologie die controleert of servers en desktops in het netwerk van de laatste patches en updates zijn voorzien. Bron: Techworld