Een belangrijke reden voor de overname zijn de overeenkomstige plannen die beide provider hebben met glasvezelprojecten, zo meldt Planet Multimedia. De overname heeft geen gevolgen voor de ongeveer zeventig werknemers bij Internlnet en de 250 medewerkers bij Bbned.

De overname is voortgekomen uit het gevoel dat beide bedrijven goed bij elkaar passen, vertelt woordvoerster Mirjam Smets van Bbned desgevraagd. "We hebben al vaker samen met Internlnet gepioneerd bij diverse projecten en we zien ons alle twee als kwaliteitsbedrijven."

Het akkoord over de overname is vorige week woensdag al bereikt. "Inmiddels zijn de handtekeningen gezet en is de overname een feit", aldus de zegsvrouw.

Bbned, dat een dochter is van Telecom Italia, haalt met de provider een hoop kennis en kunde in huis. Internlnet is in 1994 opgericht en is daarmee de op één na oudste provider van Nederland. Volgens marketing manager Sander van Aalst brengt de overname alleen maar positieve effecten met zich mee. "We hebben er bewust voor gekozen om de provider in de huidige vorm te laten bestaan."

Hoeveel abonnees Internlnet heeft, wil Van Aalst niet onthullen. De abonnees zijn inmiddels wel ingelicht over de overname.