Zo mikt Psystar toch indirect op mensen die OS X willen draaien, maar geen zin hebben om de (dure) hardware van Apple te kopen. "Onze hardware is specifiek gekozen zodat het compatibel is met OS X", schrijft Psystar op hun website.

Het is aan Pystar-klanten om later op de gekochte systemen zelf Mac OS X te installeren. Om dat te doen heeft het een programma (Rebel EFI) ontwikkeld waarmee gebruikers hun eerder gekochte exemplaar van Mac OS X op een pc kunnen installeren.

Psystar heeft de rechter gevraagd de oordelen over de legitimiteit van Rebel EFI, nadat de rechter eerder deze maand oordeelde dat met OS X voorgeïnstalleerde systemen onrechtmatig zijn. Tegen dat vonnis, waarbij Psystar ook nog eens 2,7 miljoen dollar schadevergoeding moet betalen aan Apple, is beroep aangetekend.

Open computing

Psystar kan zich niet voorstellen dat het aanbieden van de softwaretool Rebel EFI an sich verboden is. "Het is jouw software, en het is jouw recht die software te gebruiken zoals je wilt. Een uitgever mag je niet verbieden om een boek in de badkamer te lezen, of om muziek te lezen terwijl je op de fiets zit. Met software zou dat niet anders moeten zijn, hoeveel geld Apple of iemand anders ook besteedt aan rechtszaken."

Psystar vraagt op een ludieke manier financiele steun in de rechtszaak tegen Apple. Het vraagt om donaties, maar biedt ook voor 15 dollar t-shirts aan met de teksten 'I sued Psystar' (voor) '...and all I got was a lousy injunction.' Kopers van een t-shirt krijgen Rebel EFI als de rechter de verkoop ervan goedkeurt.