Mobiele cpu's van Qualcomm drijven een groot deel van de smartphones die de markt de afgelopen jaren overspoelen. DesignArt is gespecialiseerd in chips die verbinden met LTE-netwerken en bedrijfsnetwerken met femtocells, metrofemto's, makkelijker maken. Qualcomm zet met de aankoop in op mobiele netwerken die momenteel volop in ontwikkeling zijn.

Small cell-chips

Omdat het netwerkverkeer met de komst van smartphones gigantisch is toegenomen, zoeken providers naar manieren om goedkoop meer bandbreedte in te zetten. Het uitrollen van meer masten is een dure aangelegenheid en een van de oplossingen die steeds meer wordt ingezet, zijn small cells zoals femtocells.

Mobiel providers zetten momenteel flink in op kleine verbindingspunten voor mobiele netwerken met een laag bereik, de zogeheten small cells. Hiermee kunnen ze hun netwerken versterken. Het is lastig om in grote inpandige ruimtes efficiënt de bandbreedte van een mobiele mast te gebruiken. De SoC's van DesignArt leggen point-to-point-verbindingen aan om meer bandbreedte aan te bieden.

Voorsprong onder chipmakers

Qualcomm-ceo Craig Barratt licht in een persverklaring toe: “Mobiele providers kunnen de gebruikerservaring voor consumenten en bedrijven vergroten door de efficiëntie die verkregen wordt door small cells te implementeren."

Chipmaker Qualcomm heeft de laatste jaren een voorsprong genomen op de mobiele markt in vergelijking met fabrikanten als AMD en Intel. De SoC Snapdragon is uitgerust in een flink arsenaal smartphones van onder meer HTC, Samsung en Nokia