Ongeveer 150.000 Nederlandse huishoudens hebben op dit moment geen toegang tot breedband, omdat ze niet zijn aangesloten op de kabel of omdat de afstand tot de telefooncentrale te groot is voor adsl. Voor deze huishoudens in de zogenoemde 'witte gebieden' is internet via de satelliet een optie.

Het internetaanbod van Canaldigitaal en Quicknet is gebaseerd op een hybride oplossing, waarbij de satelliet wordt gebruikt voor het downloaden en een mobiele telefoon (gprs) of een vaste-telefoonlijn voor het uploaden.

Satelliet Internet komt beschikbaar in twee pakketten: Satelliet down/GPRS up en Satelliet down/inbellen up. Beide pakketten bestaan uit drie mailboxen en een homepageruimte van 50 MB, een satellietschotel en een satellietmodem.

De proef wordt in februari gestart met ongeveer honderd klanten van Quicknet en honderd klanten van Canaldigitaal, dat overigens al eerder bekendmaakte actief te worden met satellietinternet. Quicknet verwacht dat enkele maanden daarna Satelliet Internet voor alle klanten van Canaldigitaal beschikbaar is.