SIP Director is gebaseerd op AppDirector en optimaliseert webapplicaties en andere toepassingen die over een ip-netwerk gepompt worden. Daarin, zo zegt het bedrijf, is SIP altijd een lastig voor ADC's geweest omdat het geen client-serververbinding tot stand brengt, maar op peer-to-peerbasis werkt.

De oplossing werkt op drie niveaus van SIP-omgevingen, zo legt David Aviv (vice-president van de advanced servicesdivisie bij Radware) uit aan Techworld.com. "De eerste is de applicatielaag, bijvoorbeeld voor voicemail of conference calling. Het tweede niveau is die van de controllers en de gateway, terwijl de derde laag de IMS of SIP-signalling is," zegt Aviv. "Elke laag kent andere problemen. Authenticatie bijvoorbeeld stelt andere eisen dan de gespreksstatus."

De bewering dat Radware de eerste is met een SIP-ADC wordt echter door technisch directeur Owen Cole van concurrent F5 weggewuifd. "Voor veel mensen is de manier waarop SIP werkt een lastige opgave omdat het op http lijkt, maar geen http is. Maar wij hebben vier a vijf jaar geleden al een oplossing voor SIP-persistentie gebracht," zo beweert Cole, doelend op de BIG-IP ADC's van het bedrijf. Bovendien zou de data van een SIP-verbinding hoe dan ook niet door een ADC gestuurd moeten worden, vind hij. "Een realtime protocol kun je het beste peer-to-peer sturen, omdat hij het kortste netwerkpad nodig heeft." Bron: Techworld