Want de Raspberry Pi 2 gaat precies verder waar zijn voorganger mee is begonnen: heel veel verkocht worden. De mini-pc is pas twee weken geleden in de verkoop gegaan maar nu al 500.000 keer verkocht, zo melden de makers aan nieuwssite The Verge. Niet gek voor een pc met de formaat van een creditcard en beperkte specs.

De Raspberry Pi is oorspronkelijk bedoeld om computerambities van jonge mensen te stimuleren via schoolprojecten. Maar de goedkope (hier zo'n 30 euro) mini-pc blijkt niet alleen populair bij kinderen. Hackers, ontwikkelaars en zelfs astronauten hebben grote interesse in de open source minicomputer, waarop steeds vaker nieuwe systemen kunnen draaien.

Klik voor groot De Raspberry Pi 2

Model B het populairst

De originele Raspberry Pi, bekend als Model B, is het populairst. Volgens de Raspberry Pi Foundation zijn er rond de 3 miljoen stuk van verkocht. Daarnaast ging opvolger Model B+ sinds juli 2014 zo'n 1,5 miljoen keer van de hand. De lower-end versies Model A en Model A+ zijn minder in trek, met respectievelijk 100.000 en 150.000 verkochte modellen.

De organisatie zet het verkoopsucces luister bij door zichzelf uit te roepen tot succesvolste Britse computerfabrikant ooit. Wij komen niet verder dan Acorn (toen computers nog geen gemeengoed waren), Psion (PDA-grondlegger) en Tranquil PC. Dus dat kan kloppen.

Lees hier alles over de Raspberry Pi.