Het was al eventjes bekend dat er een nieuwe versie aan zat te komen aangezien er vorige week al wat informatie en foto's uitlekten. De Raspberry Pi 3 is vanaf vandaag officieel te koop en kost net zoveel als z'n voorgangers: $35.

De derde iteratie van het kleine computertje is 60 procent sneller dan z'n voorganger en heeft een Broadcom VideoCore IV 3D videochip aan boord. Op het gebied van connectiviteit kan de nieuwe versie overweg met de 802.11a/b/g Wi-Fi standaard en Bluetooth 4.

Het doel van deze derde versie was een Raspberry Pi maken die krachtig genoeg is de desktop-pc te vervangen. In een interview met de IDG news service zegt Eben Upton, CEO van Raspberry Pi, dat dat met de Raspberry Pi 3 is gelukt.

Ook deze versie is volledig compatibel met Windows 10 IoT Core en verschillende Linux-distrubuties waaronder Ubuntu. Het systeem dat standaard wordt meegeleverd met de Pi (Genaamd Noobs) is op dit moment alleen nog verkrijgbaar in een 32-bit uitvoerig. Aan de 64-bit versie wordt nog gewerkt.