Volgens de website Faillissementsdossier zijn er in de eerste zes maanden van dit jaar 183 bedrijven in de ICT-branche failliet gegaan. Dat is 50 procent meer dan in de eerste helft van het vorige jaar. Binnen de branche hebben vooral de ICT-dienstverleners en de leveranciers van hardware en kantoortechnologie het moeilijk, meldt Faillissementsdossier.

ICT-branche leidt in nationale malaise

De ICT-branche springt er negatief uit in een toch al zware economie. Het totaal aantal faillissementen in Nederland kwam in de eerste helft van dit jaar op een recordhoogte. Ten opzichte van vorig jaar steeg het aantal bedrijven dat noodgedwongen de deuren moest sluiten met 13 procent naar 6817.

Volgens Marcel van den Berg van Faillissementsdossier lijkt het einde van de stijging in zicht. Ten opzichte van mei viel juni juist weer mee met een daling van 14 procent. Dat komt vooral omdat de zwakkere bedrijven nu wel het loodje hebben gelegd en de sterkere overblijven. “Het aantal bedrijven dat crisisresistent is, stijgt gestaag”, noemt Van den Berg het.