Apple boekte een winst van 1,67 miljard dollar in het vierde kwartaal. Dat is een flinke stijging in vergelijking met de 1,14 miljard dollar winst die in hetzelfde kwartaal vorig jaar werd geboekt. Het bedrijf rapporteert ook een omzetstijging: 9,78 miljard dollar dit kwartaal. Vorig jaar bedroeg de omzet nog 7,9 miljard aan het eind van het boekjaar.

Apple verkocht 'slechts' 10,2 miljoen iPods, een daling van 8 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2008. Die daling is gecompenseerd door een stijging in de Mac- en iPhone-verkoop. Het bedrijf verkocht dik 3 miljoen computers, een toename van 17 procent. Ook werden er 7,4 miljoen iPhones verkocht, goed voor een stijging van 7 procent.

Laptops

De laptopverkoop steeg met 35 procent. Daar staat tegenover dat de desktopverkoop 16 procent moest inleveren. Bijna 74 procent van het aantal verkochte Macs bestaat uit laptops.

"We zijn erg blij dat we meer Macs en iPhones hebben verkocht dan in welk vorig kwartaal ooit", laat ceo Steve Jobs weten. "We hebben een erg sterk aanbod voor de kerstdagen en een paar erg goede producten in de planning voor 2010."