Dat maakt het bedrijf een dag na het ontvouwen van hun JBoss-middleware strategie bekend op zijn conferentie in Orlando. Het SOA-platform is een verzameling van verschillende projecten op JBoss.org, zoals JBoss ESB, JBoss jBPM en JBoss Rules. Die zijn respectievelijk voor applicatie- en dienstenintegratie, workflowbeheer en regelmanagement binnen de service oriented architecture.

Verder heeft Red Hat de eerste drie nieuwe projecten aangekondigd om hun middleware-offensief kracht bij te zetten. De eerste daarvan is BlackTie, een toevoeging van C en C++ aan Transactions. Ondersteuning voor de mainframe zit ook in het takenpakket van BlackTie. Oudere diensten voor transactieverwerking (Red Hat noemt Tuxedo van BEA als voorbeeld) kunnen daarmee geëmuleerd worden in een Java, C of C++ gebaseerde omgeving.

Het tweede aangekondigde project is JBoss DNA, een UDDI-register en opslag voor metadata. Het SOA-governancepakket is de eerste in een serie van beheercomponenten.

De laatste aankondiging is RHQ, die als basis moet fungeren voor het later dit jaar uitkomende Operations Network 2.0. Bron: Techworld