Microsoft liet al eerder weten dat het langverwachte servicepack uit zou komen in het eerste kwartaal van dit jaar, maar volgens de bronnen zou dit wel eens in de komende paar weken kunnen gebeuren, meer dan een maand voordat het eerste kwartaal eindigt, meldt PC World.

Een Taiwanese nieuwsbron publiceerde woensdag een artikel waarin stond dat Vista SP1 op 15 februari zou worden uitgebracht, maar zelfs die datum zou nog wel eens onderschat kunnen zijn volgens Michael Cherry, analist bij onderzoeksbedrijf Directions on Microsoft: "Het is net zo goed mogelijk dat Microsoft besluit om het servicepack morgen al uit te brengen."

Microsoft: geen commentaar

Microsoft wilde niet op de genoemde datum reageren, anders dan de uitspraak die ze al eerder deed dat de software zal worden uitgebracht in het eerste kwartaal van 2008. Chris Swenson hoofd software industry analysis voor de NPD Group bevestigt dat analisten de datum 15 februari meer dan eens hebben horen vallen als releasedatum voor SP1, maar dat Microsoft dit nooit officieel zal bevestigen omdat het misschien nog aanpassingen wil doen als de feedback negatief blijkt te zijn.

Migratiegolf

Verschillende partners van Microsoft hebben laten weten dat ze de datum niet kunnen bevestigen maar dat ze wel verwachten dat de software op zeer korte termijn zal worden uitgebracht. Verwacht wordt dat SP1 zal zorgen voor een grote migratiegolf van XP naar Vista, vooral onder zakelijke gebruikers.

Volgens Cherry is het in ieder geval vrijwel uitgesloten dat Microsoft SP1 zal uitbrengen op dinsdag 12 februari, de dag die geldt als een Patch Tuesday: "Het is te hopen en te verwachten dat Microsoft de release van maandelijkse patches gescheiden houdt van de release van een servicepack."

Bron: WebWereld Bron: Techworld