Fabrikant RIM heeft getracht de Blackberry een meer eigentijds uiterlijk te geven en speelt tegelijkertijd handig in op de wens van veel gebruikers om het mailapparaatje ook voor andere (multimediale) toepassingen te kunnen gebruiken.

De nieuwe Blackberry Pearl beschikt onder meer over een aparte microsd-sleuf voor extra geheugen, een ingebouwde digitale camera en multimediamogelijkheden – waaronder een sterohoofdtelefoonaansluiting en ondersteuning voor mpeg4, mp3 en aac.

Afgezien van de bekende mailfuncties, beschikt de nieuwe handheld over nieuwe belmogelijkheden, waaronder voice dialing, polyfone ringtones en ondersteuning voor Bluetooth 2.0.

Systeembeheerders kunnen via de Blackberry Enterprise Server de policies van de Pearl instellen en aanvullende zaken beheren, zoals de instellingen voor de camera en toegang tot het uitbreidbare geheugen.

Het apparaat is verder voorzien van een nieuwe technologie die op basis van de omgeving de intensiteit van de verlichting van het display (240 x 260 pixels) en qwerty-toetsenbord kan aanpassen. Bron: Techworld