"De Blackberry was onderhand wel aan een restyling toe", stelt Roel Martens van RIM. Zo heeft de nieuwe versie van het mailapparaat, de Blackberry 8700g, in tegenstelling tot de 7290 een bel- en ophangknop, omdat veel gebruikers daarom hadden gevraagd. Bellen en ophangen kon voorheen alleen met het wieltje.

Volgens Martens heeft de 8700g twee keer zoveel geheugen als voorgaande modellen (64 MB flash-geheugen plus 16 MB sdram). Het apparaat draait daarnaast op een Intel Xscale-processor, waardoor browsen 'een stuk sneller' gaat en bijlagen sneller geopend kunnen worden. De nieuwe batterij zou pas na zestien dagen standby leeg zijn.

Andere verbeteringen zijn het veel heldere lcd-scherm, de ingebouwde lichtsensor en de toevoeging van een aantal nieuwe applicaties (waaronder Teletekst).

Enterprise Server

De nieuwe versie van Enterprise Server, versie 4.1, kan voor het eerst geïntegreerd worden met instant messaging-platformen als Microsoft Live Communication Server en IBM Lotus Sametime.

De software heeft nu ook een verbeterde beheerconsole, stelt RIM. Vooral het instellen van gebruiksregels en het opstellen van statusrapporten zou verbeterd zijn.

Systeembeheerders kunnen, zoals voorheen, op afstand wachtwoorden activeren of wijzigen, Blackberry's blokkeren of zelfs alle data wissen. "Beveiliging met triple des en aes end-to-endencryptie was er al, maar daar is nu ook ondersteuning voor s/mime en pgp (pretty good privacy) aan toegevoegd", aldus Martens.

Zowel de Blackberry 8700g als de serversoftware zijn per direct verkrijgbaar, meldt RIM. Bron: Techworld