De compatibiliteit van het BlackBerry Enterprise-platform met Communications Server 2007 dat ook de nieuwste versie van het Microsoft-pakket door de smartphone ondersteund wordt. Dat brengt volgens RIM vooral verbeteringen met zich mee op het vlak van de instant messaging en de aanwezigheidssettings (presence).

Naast de gangbare aanwezigheidsinstellingen die de BlackBerry met CS 2005 bood, kan met 2007 ook bijvoorbeeld de locatie van de gebruiker worden ingesteld. Deze presence kan ook worden gekoppeld aan het PBX-systeem om bijvoorbeeld telefoonactiviteit te gebruiken om iemand automatisch als 'on the phone' in te stellen.

Beheerders krijgen een paar nieuwe opties erbij, vooral op het gebied van toegangscontrole voor individuele gebruikers en groepen, zo schrijft RIM in de aankondiging.

Daarnaast zal RIM volgend jaar het gebruik van zijn smartphones in Mac-omgevingen vereenvoudigen, zo schrijft CIO.com. Om welke tools het precies gaat, kon de anonieme bron die CIO aanhaalt niet melden, maar de serie moet een deel van de achterstand goedmaken die de Mac-BlackBerry samenwerking heeft op de integratie van de smartphone in Windowsomgevingen.

Dat is volgens de RIM-bron nodig ook, omdat de Mac met de huidige lijn aan tools (PocketMac en Missing Sync) er bekaaid af komt. "We weten dat we geen ideale oplossing hebben voor de Mac-gebruiker", zo tekent CIO op van de RIM-medewerker. "We hebben het zeker sinds 2004 al op het oog." In hoeverre het op Windows gedraaide Desktop Manager wordt gepoort, is nog niet bekend. Bron: Techworld